[Presentatie] Conversion Content Marketing #ROI #Content #conversie

contentmarketingContent marketing lijkt de nieuwe hype te gaan worden. In 2014 komt daar nog eens harde conversie bij.  Daarbij lijken we naar een fase te gaan waarin content marketing natuurlijk ook conversie moet opleveren! Bekijken wij het vanuit social mediamarketing dat is het de kern en het hart van social. Het draait om content en heeft eigenlijk altijd al om de content gedraaid. Content was in de jaren negentig al ‘king’. Dus – so far – niets nieuws. Interessant is het maken van conversies vanuit social media marketing en dus de content. 

De presentatie en het begin

Deze presentatie van consultant Scott Brinker toont hoe je content converteert met de juiste aanpak in de marketing. Laten we beginnen met het feit dat de meeste contentproducenten content maken zonder daar een marketinggedachte bij te hebben.  Maak gericht jouw content met daarbij een doel in het achterhoofd.  Optimaliseer content en zie content marketing als een continu-proces.

contenttop5

5 principes voor content marketing

Kijken wij naar vijf concrete tips voor echte content marketing, dan laat de presentatie zien:

1. Content is King dus zorg voor rijke content met diepte. Laat het onderscheidend zijn, menselijk en biedt kwaliteit aan.

2. Om conversie te bereiken heb je geduld nodig maar dien je wel op de juiste plekken met de juiste content aanwezig te zijn. Val op met jouw content in het juiste kanaal en loop niet zomaar de massa achterna.

3. Test het effect van jouw content (zoals gratis downloads, whitepapers, onderzoeken, video’s ed.) continu en pas de vorm van de content aan.

4. De vorm van succesvolle content kent geen vaste formule. Test de pagina’s uit waar de content wordt aangeboden of waar jouw content gedownload kan worden. Optimaliseer conversiepaden naar de (gratis) content.

5. Blijf produceren. Contentproductie heeft geen vast begin en einde. Zorg voor een reeks van downloads, testen, whitepapers, presentaties en meer kwaliteitscontent die leads en prospects opleveren.

Meer uitleg in deze heldere presentatie (106 slides) over conversie, optimalisatie en het professioneel aanpakken van content marketing: