[Vacature] Projectmedewerker communicatie / social media te Utrecht

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is een landelijke fondsenwervende organisatie die hoogopgeleide vluchtelingen begeleidt bij (de voorbereiding op) hun studie en het vinden van werk. Sinds de oprichting in 1948 hebben duizenden vluchtelingen uit vele landen een beroep gedaan op het UAF. Het UAF bezit het CBF-keurmerk voor goede doelen, is begunstigde van de Nationale Postcode Loterij en heeft ruim 25.000 donateurs. Anno 2016 begeleidt het UAF 2.600 vluchtelingen op weg naar een nieuwe toekomst in Nederland.

De Nationale Postcode Loterij heeft onlangs besloten het UAF project Refugees@Campus te financieren. Dit project is gericht op mentoring van vluchtelingstudenten. Door het contact met Nederlandse studenten op en rond hogescholen en universiteiten zullen vluchtelingstudenten zich sneller thuis voelen op hun onderwijsinstelling en in Nederland. Voor dit project zoekt het UAF zo spoedig mogelijk een

Projectmedewerker communicatie / social media
0,6 fte (24 uur) – tot 1 maart 2019

Een bijdetijdse professional die weet wat studenten beweegt

Je bent verantwoordelijk voor alle projectcommunicatie. Je maakt het communicatie- en publiciteitsplan en ontwikkelt en beheert de (online) communicatiemiddelen. Ook weet je publiciteit voor het project te genereren. Je rapporteert aan de projectleider.

Taken

Je werkt nauw samen met de andere projectmedewerkers, de communicatieadviseurs en met externe communicatiebureaus/ vormgevers. Je houdt je o.a. bezig met de volgende taken:

• Opstellen en uitvoeren van een communicatie- en publiciteitsplan
• Ontwikkelen en beheren van een projectwebsite
• Schrijven en redigeren van teksten voor alle (online) communicatiemiddelen en social media
• Het genereren van publiciteit, in het bijzonder binnen de hoger onderwijsinstellingen
• Eindredactie voeren over interne en externe projectpublicaties, handleidingen, protocollen, advertenties, folders etc.
• Ontwikkelen en verzenden van digitale nieuwsbrieven over het project

Functie‐eisen

We zijn op zoek naar kandidaten met een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van journalistiek/ media en communicatie en minstens vijf jaar relevante werkervaring (dit is een harde eis!). Je hebt affiniteit met het vluchtelingenvraagstuk. Werken met social media en voor de doelgroep jongeren/studenten is voor jou gesneden koek. Daarnaast heb je ervaring met het creëren van crossmediale aandacht voor projecten via het werven van (bekende) projectambassadeurs en mediapartners. Je hebt ervaring met verschillende cms-en en e-news software. Je beschikt over een aantrekkelijke en foutloze schrijfstijl en kan dat aantonen met recente voorbeelden. Je werkstijl is enthousiasmerend, proactief en getuigt van sterke communicatieve eigenschappen. Als je ervaren bent in projectwerk dan is dat zeker een pre.

Wat kun je van het UAF verwachten?

Een inspirerende werksfeer in een werkomgeving waar idealisme en professionaliteit gecombineerd worden. Het bruto salaris is conform de cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening schaal 9 (min. € 2.583 en max. € 3.809 bruto bij een volledig dienstverband). Het betreft een tijdelijk dienstverband tot 1 maart 2019. Het betreft een arbeidsovereenkomst en geen freelance-opdracht.

Inlichtingen en reactie
Kijk voor meer informatie over het UAF op www.uaf.nl. Voor inlichtingen over de vacature kun je contact opnemen met Remko de Kok (projectleider) op woensdagen via telefoon 030 – 2041582. Mail je sollicitatiebrief voorzien van cv én een sprekend voorbeeld van jouw schrijfwerk vóór 25 april 2016 naar Remko de Kok via sollicitaties@uaf.nl.