Definitie: Wat is customer journey mapping? #voorbeeld #customerjourney #map

De meeste gemaakte fouten bij customer journey mapping

Bron: Tote-M, IKEA Nederland

 

De rode draad in het boek met analyse en inzicht van alle fasen van de customer journey toelicht. Het boek kent diverse voorbeelden en toelichtingen van varianten van de klantreis. 

Er zijn diverse toelichtingen/definities:

Een customer journey map is een visuele weergave van alle interacties die een klant met een merk of product heeft. Door elk contactmoment – van het eerste contact tot de aankoop en langdurige loyaliteit – in kaart te brengen, krijgt je organisatie waardevolle actiegerichte inzichten in het gedrag van je klanten.
Of:

Customer journey mapping is een methode om een aankoopproces of dienst vanuit het perspectief van de klant te visualiseren. Het beschrijft de ervaringen van een klant gedurende de spreekwoordelijke reis die een klant maakt om zich te oriënteren, een product of dienst aan te schaffen en er gebruik van te maken. In alle contactmomenten en via alle kanalen. En juist dat laatste maakt het instrument zo krachtig. Bij de meeste organisaties zijn de communicatiekanalen slecht op elkaar afgestemd. Customer journey mapping legt die manco’s bloot.

Of:

De customer journey is een visuele representatie van de klantreis waarin je alle contactmomenten vastlegt die jouw potentiële klant heeft met jouw organisatie. Dit proces begint bij de oriëntatie van jouw klant tot ná de aankoop van een product of dienst. Het vastleggen van de customer journey helpt je namelijk ook te onderzoeken hoe je waardevolle klantrelaties behoudt.

De contactmomenten met jouw bedrijf, product en service in de customer journey noemen we ook wel brand touchpoints. Deze brand touchpoints ontstaan iedere keer wanneer een klant een interactie heeft met jouw merk. Door deze touchpoints te identificeren en prioriteren zie je welke van deze niet geheel in lijn zijn met jouw merkboodschap en heb je de mogelijkheid om ze te verbeteren. Hieronder zie je een voorbeeld van een customer journey visualisatie.

Bronnen: Handboek Conversie, TOTE-M, Deloitte, Frankwatching, tabel: ICM.nl opleidingen

 

[CUSTOMER JOURNAY MAPPING] ‘Bijna twee-derde Nederlanders gebruikt telefoon op toilet’ #video

Wc Wc-Pot Toilet Spoel Het - Gratis afbeelding op Pixabay

Wc Wc-Pot Toilet Spoel Het - Gratis afbeelding op Pixabay

Bijna twee-derde (64 procent) van de Nederlanders gebruikt wel eens de smartphone op het toilet.  Uit een onderzoek door NordVPN, waaronder gehouden in Nederland, blijkt dat wij de smartphone wel eens op de wc gebruiken. Nederland scoort vergeleken met de andere landen gemiddeld op de wc. Spanjaarden het hoogst met 80 procent. Duitsers het laagst (55 procent).

 

 

 

Continue reading