Hoofdstuk 4 [Presentatie] Jouw social media attitude #HOC #engagement #socialmedia #verbetering

Anderson-Analytics-465x338

Engagement verbeteren? Social media zit in de volwassenheidsfase. Details en nuance zijn vitaal in de communicatie op en via social media. Succes hebben lijkt eenvoudig, maar in de praktijk is de engagement maar zeer beperkt. Prmarketing.com helpt ons met 5 manieren om meer te halen uit jouw social media strategie. 

5 manieren

Er zijn 5 overduidelijke manieren om social media levendiger en daarmee succesvoller te maken.

1. Wees actief.  Gooi energie in jouw relaties in de social media, deel ervaringen en geef feedback aan anderen.

2. Wees (oprecht) geïnteresseerd. Het lijkt zo overduidelijk en logisch maar ‘ social zijn ‘ staat gelijk aan oprechte interesse hebben in anderen.

3. Wees bescheiden. Wees bescheiden in jouw manier van presenteren op de verschillende platforms. Niet elk platform waardeer het overdreven uitspreken van wie jij bent en waar jij dagelijks voor staat.

4.Wees jezelf en ‘ onprofessioneel’. Wellicht wel de meest opvallende manier om meer engagement te krijgen. Klinische teksten en content delen en een gemaakte houding aannemen werkt niet. We willen echte, menselijke content en dialogen hebben. Spontaan, leuk, soms verkeerd ingeschat maar dan ook weer menselijk de relatie (met jouw volgers en fans) weer recht trekkend.

5. Wees eerlijk! Geen gemaakte verhalen. Geen onzinnigheid die je niet waar kunt maken delen, maar wees eerlijk. Een eerlijke mening of dialoog is duurzamer dan het continu beantwoorden of deelnemen aan ‘ sociaal wenselijke’  dialogen en discussies.

 

 

fe7443392f8f615b34518a9bf4bf2f0b