Buyer customer journey mapping: ‘70% online shoppers kapt koop af door lastig account- en wachtwoordenproces’

200+ Free Buyer & Customer Images

Uit onderzoek uitgevoerd door een leverancier van multifactor authenticatie (MFA) zonder wachtwoorden, blijkt dat online retailers een flinke omzet mislopen door lastige login- en registratieprocessen. Uit het onderzoek bij meer dan 1.009 mensen in de Benelux blijkt dat 70% van de respondenten een online winkelwagentje laat staan als ze verplicht een account moeten aanmaken. De resultaten tonen aan dat een slechte ervaringen vlak voor het afrekenen retailers niet alleen de verkoop van het product kosten, maar ook de klantenloyaliteit kan schaden. 80% van de ondervraagden geeft in het onderzoek aan dat het bij een lastig of verplicht registratieproces direct op zoek gaat naar hetzelfde product bij een concurrent.

Van de ondervraagden zegt 79% de webwinkel waarschijnlijk niet opnieuw te bezoeken en 57% zou zelfs een negatieve beeld van de online winkel hebben.

Wat is hinderlijk bij inloggen?

 

Continue reading

[CUSTOMER JOURNEY BEREIK] ‘Minder tv, meer online radio voor thuiswerkers’ #media #gedrag #online #portals

 

Online radio portals zien het aantal luisteraars dat online radio luistert sterk toenemen tijdens de coronapandemie en thuiswerken. Alle bezoekers laten een stijging zien in het aantal streamstarts, bezoekmomenten en het aantal minuten dat men radio luistert. Was dit voorheen gemiddeld 2.32 minuten, is dat nu circa 6.39 minuten per gemiddelde luistermoment.

Dit blijkt uit een onderzoek van online radio portal Radiostations.nl.

Mensen werken veel thuis en willen geen nieuws missen. Dat nieuws populair is blijkt ook uit de meerdere nieuwsupdates van radiozenders. We willen ten tijde van corona altijd up-to-date blijven, blijkt volgens 77% van ondervraagden.

 

De meesten luisteren radio op het werk, thuis of in de auto onderweg.
Populair zijn Qmusic, Radio 538 en radio 2. Onder de snelle stijgers zien we Radio 10, KINK en Kidsradio. Online is een piek te zien tussen 12.00 en 15.00 uur (vooral tieners en mannen).